Egy jó szakma felér egy diplomával
szakképzés határon innen és túl

Diákélet

Csacsiavató és DÖK-nap

Iskolánk sokszínűségét mi sem jellemezhetné jobban, mint a különböző programok, melyek a diákéletet izgalmassá és változatossá teszik. Előszöris kezdjük a Csacsiavatóval, amelyen a kilencedikesek vesznek részt és egy egész hétig tart. Különböző feladatokban mérik össze ügyességüket, tudásukat. A legjobban teljesítő osztály jutalma, hogy megrendezheti a következő évben a csacsiavatót. A 11. évfolyamosok megrendezik a Diákönkormányzati Napot (DÖK napot), amelyen láthatunk kampányfilmeket, osztálytáncot és mulatságos feladatokban vehetünk részt.

csacsi

Közösségi napok

Iskolánkban tanévenként van 3 közösségi nap, amikoris az osztályok kirándulnak vagy egyéb közös programban vesznek részt. Ez azért hasznos, mert az osztályközösség jobban összekovácsolódik.

közösségi

Nyelvi délutánok

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a nyelvoktatásra. Angol, német, francia és orosz nyelvet tanulhatnak a diákok. Évente kerül megrendezésre a "francia nap", "angol nap", "német nap" - ezek a napok mindig jó hangulatban telnek. A "francia nap"-on Miskolc több iskolájából jönnek hozzánk petanque-versenyre.

francia

Ballagás

A végzősök két legfontosabb programja a szalagavató és a ballagás. A szalagavatón feltűzik a végzős szalagokat, amely azt jelképezi, hogy ők végzősök. Április utolsó napján, ballagáskor virágdíszben pompázik iskolánk, és egy díszes, megható ceremónia keretén belül a végzős diákok elballagnak az iskolákból.

ballagás