Egy jó szakma felér egy diplomával
szakképzés határon innen és túl

Študentský život

Avatás

Ezen a napon, elsőseinket ünnepélyes kereskedelmis diákká avatják. A harmadikos diákokon kívül néhány éve már a Via historica történelmi együttes tagjai is segítenek az avatásban. A harmadikosok elkészítik az elsősök esküjét és apró ajándékokkal is kedveskednek nekik. Az elsősök felesküdtek rá, hogy mindenhol az iskola jó hírét fogják terjeszteni, hogy büszkén viselhessék a „keris” címet, ahogy előttük már sok száz diák.

csacsi

Diákbál

Az OA – KA diákbáljára az iskolai étkezdében kerül sor. A bált az igazgatónő nyitja meg rövid beszéddel és egy gongütéssel. A parketten iskolánk jelenlegi és volt diákjai szórakoznak. A diákszövetség a szórakozáson és a finomságokon kívül vetélkedőket is szervez, például léggömbös és narancsos táncot.

közösségi

A legszebb karácsonyi díszítés

A téli szünet előtt kerül sor „A legszebb karácsonyi díszítés” verseny. A versenybe minden osztály bekapcsolódik, némelyikben több a dísz, némelyikben kevesebb, de mindegyik igazi karácsonyi hangulatot áraszt. A téli szünet előtti utolsó napon a diáktanács tagjai végigjárják az összes osztályt, és pontozzák az egyes osztályokat. A győztes osztályok édes jutalmat kapnak.

francia

Olimpiai nap

Az olimpiai nap minden évben megrendezésre kerül iskolánkban. A diákok a következő versenyszámokban mérik össze erejüket: - futás, - florball (aszfalthoki), - aerobic, - zumba, - olimpiai kvíz. A rendezvénybe minden évfolyam és a tanári kar is bekapcsolódik.

ballagás

Búcsú a negyedikesektől

A jól ismert diákhimnusz, a Gaudeamus igitur zeng az iskolánkban amikor búcsúzunk végzős diákjainktól. A diákoktól az iskola nevében az igazgatónő és az igazgatóhelyettesnő búcsúzik. A tanárok, a szülők és a többi diák együtt örül annak, hogy végzőseink ragyogó arccal, büszkén veszik át az érettségi bizonyítványukat, és izgalommal telve utoljára sétálnak végig a folyosókon, ahol fiatalságuk négy évét töltötték.

ballagás