Egy jó szakma felér egy diplomával
szakképzés határon innen és túl

A Határtalanul pályázatnak köszönhetően 2015 áprilisában eljutottunk Rimaszombatba, Felvidék egyik kedves kis városába. Harminc diák és három kísérő élvezhette a rimaszombati diákok és kollégák vendégszeretetét.
Nagy lelkesedéssel indultunk útnak, hiszen már tudtuk, hogy kikkel fogunk találkozni. Nem csalódtunk: már az érkezéskor kedvesen fogadtak minket, finom falatokkal és üdítőkkel kínálták a „fáradt vándorokat”. A délelőtt folyamán megismerhettük a várost a diákok által készített prezentációk segítségével. Egy rövid séta során szétnéztünk Rimaszombatban, meglátogattuk a múzeumot. A 4 nap során érdekes, különleges programok vártak ránk: voltunk egy csodálatos aragonitbarlangban, meglátogattuk a betléri kastélyt, a krasznahorkai Andrássy-mauzóleumot. Közös munkára is sor került: a diákok együtt készítették el a két iskola közös honlapját. A szórakozásra is jutott időnk: diszkót szerveztek vendéglátóink, melynek helyszíne az iskola volt. A szállásunk a Meleg-hegyen volt, gyönyörű környezetben. A 4. napon hosszas búcsúzkodás után indultunk haza.
Ez a különleges 4 nap tanárnak-diáknak egyaránt nagy élmény volt, hiszen a kirándulásokon és érdekes programokon túl megtapasztalhattuk az összetartozás érzését, azt a különleges kapcsot, amely a határontúli és inneni magyarság szívében évtizedek óta jelen van.