Egy jó szakma felér egy diplomával
Szakképzés határon innen és túl

Kiss Pál Tamás

Miskolcon született 1991. május 19-én. A Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolába járt, és a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának hallgatója jelenleg. Kiskorától kezdve foglalkozik az autózással, kezdetben gokartozott. Gokartversenyzőként is már számos eredményt ért el: 

  • 2004 Magyar Intercontinental-A Junior Gokartbajnokság 1. hely 
  • 2005 Magyar Intercontinental-A Junior Gokartbajnokság 1. hely 
  • 2005 Szlovák Intercontinental-A Junior Gokartbajnokság 3. hely 

Gokartról 2008-ban váltott át a Formula Renault 2.0-ra, ekkor költözött ki Angliába. Kezdetben nehézségei voltak az angol nyelv tanulásával. Az angliai sikerek után abban a GP3-as sorozatban folytatta a pályafutását, bemutatkozó évében rögtön a második versenyhétvégén sikerült a dobogó legtetejére állnia Barcelonában, egy évvel később megszerezte a magyar autósport történelmének első monacói dobogós helyezését.

kis pál tamás

Gyenes Dávid

Gyenes Dávid 1992. november 18-án született. Jelenleg a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapat kapusa. A mérkőzéseken a 30-as számú mezt viseli, melyben rendszerint kiemelkedő teljesítményt nyújt, és védéseivel nagyban hozzájárul a csapata sikereihez. Már iskolai tanulmányai alatt is érdekelte a sport, leginkább a jégkorong. Középiskolai tanulmányait a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolában végezte, és innen nőtte ki magát a megye legjobb jégkorong kapusává. Eddigi pályafutása alatt több jelentős sikert ért el, mint például a 2009-es Magyar Kupa döntőben megszerzett 3. hely, illetve az egyesület a 2011/2012-es Mol Liga kiírásában története legnagyobb sikerét aratva bejutott a rájátszás döntőjébe, ahol alulmaradtak a DabDocler Dunaújvárossal szemben, és 4-0-ás összesített eredménnyel a második helyen zártak.

gyenes dávid

Dr. Pál Tibor

1956. augusztus 22-én született, a Miskolci Egyetem tanszékvezetője. 1975 és 1978 között a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán tanult, itt okleveles üzemgazdászi képesítést szerzett, 1989 és 1991 között a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen tanult, itt egyetemi doktori képesítést szerzett. Doktori fokozatát 1997-ben kapta meg számvitel-elemzésből. Azóta számos tudományos intézmény tagja volt, illetve valamennyinek még jelenleg is tagja:

  • Az Országos Számviteli Bizottság köztestületi tagja.
  • 2006-tól 2009-ig a Felsőoktatási Tudományos Tanács köztestületi tagja volt.
  • 2008-tól 2011-ig az Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Bizottság köztestületi tagja volt.
Hallgatói nagytöbbségben jó véleménnyel vannak róla, egyik hallgatója szimpatikusnak és viccesnek is gondolja.

pál tibor