Egy jó szakma felér egy diplomával
Szakképzés határon innen és túl

Varga Andrea

Középiskolai tanulmányait a rimaszombati Kereskedelmi Akadémián végezte, majd 2008-ban a Babeș-Bolyai Tudományegyetem színház és televízió karán végzett. Az egyetem elvégzése után a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György társulatához szegődött, ahol már több nagyobb szerepet is eljátszhatott, mint például a Három Nővérben Irina, amely mérföldkő volt karrierjében. Számára mindig is fontos volt, hogy jó szerepeket, jó rendezésben és jó színészekkel játszhasson. Jelenleg a Tompa Miklós Társulat tagja, ahol a My Fair Lady főszereplőjét, Eliza Doolittle-t játszotta.

kis pál tamás

Ing. LadislavPasiar, PhD.

Középiskolai tanulmányait a Rimaszombati Kereskedelmi Akadémián végezte. Itt szerezte meg tudása alapját, jelenleg a pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetemen szakmai asszisztens. Három tantárgyat tanít: taniroda, módszertani technika, az alkalmazott informatika módszertana.

gyenes dávid

Rák Viktória

Iskolánk volt diákjai közül jelenleg minden bizonnyal Rák Viki a legismertebb. A középiskola befejezése után a pozsonyi Színművészeti Főiskolán végzett, a Thália Színház színésznője lett. Országos ismertséget a JOJ kereskedelmi televízió Panelház (Panelák) című sorozata hozott neki, melyben Fodrász Ágit alakította. Közkedvelt volt Ildikó Gyönyörűováként is a Szomszédok (Susedia) című szituációs komédiában is.

pál tibor

Péter Adrianna

Péter Adrianna a középiskola elvégzése után a besztercebányai Bél Mátyás Egyetemen tanult németet és képzőművészetet, később Bécsben folytatta tanulmányait. Jelenleg Bécsben él, képzőművészként és kulturális menedzserként, kurátorként dolgozik, Európa szerte kiállításokat szervez.

pál tibor